Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

ZAJEDNO 2006 – USPJEŠNO na HUMANITARNOM ZADATKU

ČETIRI MAGNUMA S AUTOGRAMIMA POZNATIH U DOBROTVORNOJ AUKCIJI PLASIRANA SU VEĆ U PRVOM NALETU ZA PO 18.000 KUNA. POZIVAMO DOBRE LJUDE DA SE i DALJE UKLJUČUJU i LICITIRAJU, DA BI ŠTO PRIJE i OSTALI MAGNUMI NA VISOKOJ RAZINI POMOGLI POTREBNIMA

Vino je plemenita kapljica ne samo zato što miluje jezik i nepce i pruža hedonistički užitak, nego i stoga što u doslovnome smislu i pomaže: magnumi ZAJEDNO 2006, s vinom što su ga kreirali kutjevački vinogradar i vinar Vlado Krauthaker i revija Svijet u čaši preko svojega glavnog urednika Željka Suhadolnika a koji su se na humanitarnoj aukciji našli zalaganjem Mladena Horića, direktora poduzeća MAM-VIN / izdavača revije - otud i naziv ZAJEDNO – ostvarilo je lijepe rezultate na dobrotvornoj licitaciji: četiri magnuma s autogramima poznatih osoba, među njima i od predsjednika republike Ive Josipovića – štaviše upravo njegov je magnum i prvi dosegnuo plafonsku svotu, prodane su za po 18.000 kuna svaka, i ta sredstva svakako su lijep dar invalidnim osobama kojima su namijenjena.

Kad se skupina od petnaestak ponajboljih hrvatskih proizvođača vina nedavno našla na prijemu kod predsjednika Josipovića, Vlado Krauthaker radosno je prvog čovjeka države Države izvijestio o tijeku dražbe, te mu kao znak pažnje u osobno ime i u ime Svijeta u čaši kao znak pažnje i zahvalnosti što je pristao biti dio akcije darovao jedan magnum ZAJEDNO 2006 Inače, ukupno 16 magnuma vina ZAJEDNO 2006 s potpisima znanih osoba iz hrvatskog javnog života stavljeno je na dražbu, dijelom i preko interneta, one su dosegnule zasad u prosjeku svaka po 1000 kuna, međutim – dražba još traje...

Crno vino ZAJEDNO 2006 sastoji se od kapljice od sorata Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah i Malbec, a proizvedeno je, ekskluzivno, u ukupnoj količini od jednoga barriquea, prevedeno u napunjene boce to iznosi oko 150 magnuma odnosno 150 boca zapremnine 1,5 litre. Ne samo spomenutih 16 magnuma s autogramima poznatih, nego i ostale boce imaju humanitarnu dimenziju, naime od redovne prodaje određeni postotak po magnumu također ide u dobrotvorne svrhe.

Magnum ZAJEDNO 2006 s potpisom predsjenika Ive Josipovića kupio je portal Krtica EU na čelu sa Nebojšom Katićem i dosta mladih i humanitarno osvještenih osoba, a iznos će se putem zaklade Kap za slap kroz 12 mjesečnih rata uplaćivati Milani Ogrizović iz Rijeke, mladoj djevojci, apsolventici psihologije s dijagnozom skleroze multipleks. Milana se neumorno odupire bolesti, a istodobno uz pomoć svoje asistentice namjerava završiti fakultet koji je započela prije nego je u njezin život kročila bolest.

Bocu s potpisom izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića kupila je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića te zaposlenici te udruge. Na ovaj način metkovački invalidi također su pokazali koliko je veliko srce onih koji svakodnevno žive svoju i tuđu invalidnost. Iznos su namjenili Ivani Nikolac iz Šarić Struga, koja je prije pet godina ostala trajno nepokretna uslijed teške prometne nesreće. Kupnjom magnuma s potpisom bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, također za sumu od 18 000 kuna, tvrtka Iberpromo je pomogla Sanki Poljak iz Brnaza kraj Sinja, majci četvero djece, koja je već godinama u komi a nakon neuspješne operacije štitnjače. O njoj se brine njezina majka i obitelj.

Iznos od četvrte prodane boce namjenjen je za pomoć Sanji Jelavić iz Vrgorca koja, osim što živi u neprilagođenim uvjetima, boluje od niza bolesti. Sanja je zbog previsokog šećera ostala slijepa, amputirane su joj obje noge te se podvrgava dijalizi. Kupac boce s potpisom našeg skijaškog asa Ivice Kostelića koja će Sanji barem malo olakšati tešku situaciju želio je ostati anoniman, i njegovu želju poštujemo. Putem humanitarne aukcije vina ZAJEDNO 2006 eto još jednom je pokazano da se oko nas nalaze ljudi spremni dati svoj prilog za slap dobrote, pomoći onima kojima je pomoć izuzetno potrebna. 

Pozivamo sve dobre ljude da se uključe u humanitarnu a(u)kciju ZAJEDNO 2006 te da tako usmjere sredstva prema zakladi Kap za slap koja ih onda dodjeljuje onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svi zainteresirani mogu se s upitima javiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700