Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

chef Tomislav Hruban  

 

Opis / priprema jela

Od patke odvojimo prsa, batke sa zabatkom i krilca. Napravimo mješavinu začina od soli, papra, mljevene crvene paprike i mažurana, te začinimo patku. Ostavimo nakratko da se marinira. Zatim je stavimo u pleh za pečenje, dodamo krupno narezanu mrkvu i luk, te pečemo u pećnici na 180 ⁰C. Pritom je češće podlijevamo, a pred kraj dolijemo i malo vina. Kad je pečena ostavimo je na toplom, umak od pečenja zgusnemo s malo škrobnog brašna razmućenog s vodom.

Ječmenu kašu skuhamo dopola u slanoj vodi. Prodinstamo sitno kosani luk dodamo pileća jetrica narezana na sitnije komade i podlijemo vinom. Dodamo ocijeđenu ječmenu kašu, te pirjamo povremeno podlijevajući dok kaša ne bude mekana. Začinimo solju i paprom, a kod serviranja dekoriramo prženom cherry rajčicom. Crveno zelje naribamo i prodinstamo na sitno sjeckanom luku, dodamo žličicu šećera, podlijemo malo vinom, te pirjamo dok zelje ne bude mekano. Začinimo solju, paprom i dodamo na vrh noža mljevenog kimla. Mrkvu, tikvicu, krumpir i svježu papriku oblikujemo po želji. Blanširamo u slanoj vodi, te kratko sotiramo na masnoći.

izvor:videooglasi.eu


 Potrebni sastojci 
 
 patka 1 cijela
 pileća jetrica 100 g
 crveno zelje 150 g
 ječmena kaša 200 g
 crveni luk 2 glavice
 tikvice 1 kom
 paprika svježa 1 kom
 mrkva 2 kom
 krumpir 1 kom
 cherry rajčica 4 kom
 bijelo vino 250 ml
 suncokretovo ulje 200 ml
 mažuran kosani 1 žlica
 crvena slatka paprika 1 žličica 
 škrobno brašno 1 žličica
 šećer 1 žličica
 kiml mljeveni malo
 sol, papar

 

 Kuharevo vino

 Merlot Belje 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700