Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Jadranska tuna žute peraje na San Segotski (Susački) u pepelu od lavande

Tunu izrežemo na lijepe odreske ,posolimo,te mariniramo kratko u emulziji od kosanih kapara,korice limuna i maslinovog ulja. U međuvremenu buću,luk i češnjak ispečemo u pečnici na 185 stupnjeva dok ne omekša,kad je gotova vilicom ispasiramo u jednoličnu smjesu koju zaćinimo s maslinovim uljem,solju,mljevenim indijskim kuminom.

Slamu od lavande spalimo u plehu za pečenje,oprez imajte uz sebe neko sredstvo za gašenje zlu ne trebalo,propustite pepeo kroz najsitnije sito koje imate,dodajte malo kumina,cvjetiće lavande,te ostavite u nekoj posudi poklopljeno da ne leti po kuhinji.

Odreske od tune ispečemo na grillu(ako postoji mogućnost na granju od vinove loze)ali pošto je meso vrhunske kvalitete(može se jesti i sirovo)ne treba pretjerati s termičkom obradom ,slobodno je iz unutra crveno,odmah nakon pečenja uvaljamo u pepeo od lavande. Na tanjur kao podlogu stavimo pure od buće,na to položimo odreske od tune,izdanke od mlade potočarke i serviramo uz osmijeh uz vrhunsku malvasiju.

 

Sastojci:

1000 gr netom ulovljene tune
200 ml domaćeg creskog maslinovog ulja
30 gr cvijeta morske soli
50 gr cvijeta kapara
korica jednog limuna
snop slame od lavande
2 cvijeta suhe lavande
600 gr žute buće
50 gr luka
20gr češnjaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

MALVAZIJA DUBROVAČKA 2009.

Marin Držić

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700